Geldinzameling Iftar 2022 - SV Anatolia
7988
post-template-default,single,single-post,postid-7988,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,smooth_scroll

Geldinzameling Iftar 2022

Tijdens onze iftar in april hielden we een geldinzameling voor kinderen uit achterstandswijken in Kayseri, Turkije. Hiermee hebben we in totaal 1500 euro verzameld!


Afgelopen maand is ons bestuurslid Emine naar de plek geweest waar de gezinnen wonen (Talatpaşa in Kayseri) en heeft samen met een lerares die lesgeeft op een basisschool in die buurt, boodschappen gedaan voor ze. Ze zijn hiervoor eerst naar de supermarkt geweest en hebben etenswaren als rijst, tomatenpuree, zonnebloemolie en meel gehaald. Daarbij ook nog benodigdheden als wasmiddel, shampoo, zeep etc. Verder zijn ze naar de lokale kleine supermarkt (genaamd ‘bakkal’) geweest om daar een paar schulden af te lossen van gezinnen die het echt niet kunnen betalen. Vervolgens zijn ze langsgegaan bij de gezinnen om de boodschappen af te leveren. Zo was eigenlijk te zien in wat voor moeilijke omstandigheden de gezinnen en kinderen leven. Naast de boodschappen is er ook een klein bedrag gegeven aan de moeders van de gezinnen om hun maandelijkse vaste lasten te betalen. Tot slot zal er met het overgebleven geld alvast kolen gehaald worden voor in de winter, omdat een aantal gezinnen aangaven dat ze afgelopen winter zonder kolen zaten, wat betekent dat het ijskoud kan worden in die huizen. 


Deze inzameling was een bijzondere ervaring en we zijn dankbaar dat we namens jullie en Anatolia deze kinderen en gezinnen hebben mogen helpen. Het laat ons weer beseffen hoe goed we het hier hebben en hoe dankbaar we ervoor mogen zijn. Hopelijk kunnen we in de toekomst weer met jullie hulp anderen helpen.