De geboorte van een republiek - SV Anatolia
post-template-default,single,single-post,postid-2504,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

De geboorte van een republiek

image-2016-03-26

De meest bekende academicus van Turkije komt naar Nederland! Op uitnodiging van Studentenvereniging Anatolia zal prof. dr. Ilber Ortayli op donderdag 7 april een lezing verzorgen over de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog en het ontstaan van de nieuwe Turkse Republiek. Meld je direct aan via: http://svanatolia.nl/lezing/

Tijdens deze bijzondere avond zal prof. dr. İlber Ortaylı het verloop van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog uiteenzetten en ons vertellen onder wat voor omstandigheden het Turkse volk deze periode heeft doorstaan. Vragen zoals: ‘’Wat waren de omstandigheden vóór de Turkse onafhankelijkheidsoorlog? Wat betekende het verdrag van Sèvres? Wat werd er besproken op de conferenties van Erzurum en Sivas?’’, zullen tijdens de lezing besproken en beantwoord worden. Ook is er gelegenheid om zelf vragen te stellen tijdens de vragenronde.

Prof. dr. İlber Ortaylı is één van de meest bekende academici van Turkije en wordt tot op de dag van vandaag nog altijd op handen gedragen door velen vanwege zijn grote bijdrage aan de Turkse geschiedenis. De heer Ortayli heeft jarenlang les gegeven op verschillende universiteiten in Turkije en is tevens werkzaam geweest op internationaal vlak. Hij heeft gedurende zijn academische loopbaan diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en was naast zijn academische carrière jarenlang directeur van het wereldberoemde Topkapi-museum in Istanbul.
Mis deze unieke lezing niet! Meld je nu direct aan.

Datum: donderdag 7 april 2016
Locatie: zaal IN-0B60 (Het Initium), Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
Tijd: 18:30 – 21:00
Voertaal: Turks