Anatolia Salon Dialoogavond: Vrouwenuitbuiting - SV Anatolia
post-template-default,single,single-post,postid-2308,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Anatolia Salon Dialoogavond: Vrouwenuitbuiting

flyerAnatolians! In het kader van internationale vrouwendag, organiseert SV Anatolia op dinsdag 8 maart een tweede dialoogavond over… inderdaad; vrouwen! Op deze avond kun jij in gesprek gaan met medestudenten en vrouwelijke professionals die ieder een stelling voor je hebben klaarliggen over verschillende vlakken van vrouwenuitbuiting. Wil je mee discussiëren over dit onderwerp? Meld je dan nu aan via www.svanatolia.nl/salon!

Als we denken aan een westers land als Nederland, zijn één van de eerste woorden die bij ons opkomen ‘‘moderniteit’’ en ‘‘gelijke kansen’’. De verwachting blijkt in praktijk helaas niet altijd waar te zijn. Zo blijkt uit het rapport ‘beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen’ van het CBS dat vrouwen voor hetzelfde werk dat zij verrichten als mannen gemiddeld 16% minder salaris krijgen! Ook is het bekend dat vrouwen moeilijker stijgen op de carrièreladder door het fenomeen ‘glazen plafond’.

Tevens is er een onrealistisch schoonheidsideaal dat de afgelopen jaren is ontstaan. Dit maakt het voor de vrouwen van tegenwoordig niet makkelijker. In het heden worden wij doodgegooid met veel te slanke, zwaar gephotoshopte en daardoor bijna onrealistische vrouwenbeelden in de media. Het lijkt allemaal een schoonheidswedstrijd te worden waarin gestreden wordt voor de meeste aandacht. Wij, als studentenvereniging Anatolia, vinden deze positie van de vrouwen zorgelijk en organiseren daarom een dialoogavond waarin het onderwerp ‘‘vrouwenuitbuiting’’ behandeld zal worden.

Ben jij benieuwd naar de gevolgen van deze trend? Wil jij in dialoog gaan over de ongelijkheden tussen mannen en vrouwen in de maatschappij van nu? Deze keer in Anatolia Salon zullen prof. dr. Sawitri Saharso, plastisch chirurg drs. Müjde Özer en schrijver Jale Şimşek te gast zijn om jullie te helpen met de vraagstukken. Mis deze avond niet en schrijf je snel in!

Datum: 8 maart
Tijd: 18.30 – 21.00