Turkse koffietijd met Anatolia - SV Anatolia
463
post-template-default,single,single-post,postid-463,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Turkse koffietijd met Anatolia

busje”Zullen we een kopje koffie doen?”, wie kent deze vraag nou niet. Koffie wordt overal ter wereld gedronken. Vaak hopt men voor werk nog even langs een koffiezaak om de dag goed te beginnen. Echter, wat belangrijker is, is dat koffie ook een sociale functie heeft.

Deze sociale functie van koffie is precies datgene wat in dit initiatief centraal staat! In 2012 heeft een groep vrijwilligers vijf grote steden in de Verenigde Staten bezocht om gratis Turkse koffie aan te bieden. Het doel is om mensen kennis te laten maken met de Turkse cultuur en de vriendschappelijke band tussen naties te versterken.

SV Anatolia heeft contact gehad met de Mobile Turkish Coffee Truck (voor meer info: www.mobileturkishcoffeetruck.org), en ze overgehaald langs de VU te komen. Dit stond namelijk niet op hun agenda! Wij zijn de organisatie zeer dankbaar dat ze een tussenstop op de VU willen maken om Turkse koffie uit te delen.

Laten we niet vergeten: bir fincan kahvenin kirk yil hatiri vardir! (een kopje koffie wordt niet vergeten voor 40 jaar)
Kom allen morgen 23 mei langs de Mobile Turkish Coffee Truck! Niet alleen om een gratis kop koffie te halen, maar vooral om gezellig met de organisatie en anderen te kletsen. De truck staat op de VU Campus van 12:00 – 16:00