Verslag weekreis Portugal

Portugal collage

Daar stonden we dan, dinsdagochtend 14 april op luchthaven Schiphol, klaar om te vertrekken richting het mooie Portugal!

De eerste stad waar we verbleven was de karakteristieke havenstad Porto. Na aankomst in het hotel en het rustmomentje dat daarop volgde ging ons programma direct van start. We namen deel aan een Tuktour, waarbij we per tuk-tuk op een zeer leuke manier de highlights van het mooie Porto hebben ontdekt. We tourden via heuvels en hellingen langs de mooie stad, de gezellige haven, langs artistieke straatjes en bijzondere gebouwen. De tour was voor de gehele groep een zeer leuke belevenis. De reis begon dus meteen goed en smaakte naar meer. Zo hebben we bijzondere kathedralen en het oude centrum (Ribeira), dat op de werelderfgoedlijst staat, bezocht. Verder zijn we over de imposante Dom Luís brug gelopen, hebben we een gezellige boottocht gedaan en de Torre dos Clerigos bezichtigd, de toren met een schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast was er uiteraard voor iedereen ruimte voor een vrij programma.

Na 3 dagen in Porto te zijn geweest, was het dan tijd om per bus naar Lissabon te vertrekken. Uiteraard hebben we ook tijdens deze busreis niet stilgezeten. Van kaartspelletjes, tot aan muziek en dans in de bus, noem het maar op. Eenmaal aangekomen in het zonnige Lissabon kon iedereen de stad verkennen en lekker eten, om vervolgens in de avond vanaf een hoog gelegen uitkijkpunt te genieten van een magisch uitzicht op de skyline van Lissabon. De overige twee dagen hebben we ook weer genoten van ons verblijf door opnieuw mooie gebieden en wijken te bezoeken, de beroemde en overheerlijke Belém pasteitjes te nuttigen, in de avond gezellig een drankje te doen bij de kust en uiteraard door gezellig met elkaar op te trekken.

Vanzelfsprekend komt aan al het leuks een eind, zo ook aan onze geweldige reis naar Portugal. Maandagavond 20 april was het dan ook helaas weer tijd om terug te keren naar huis.

De weekreis van 2015 is in ieder geval op en top geslaagd.

Ben je benieuwd naar de foto’s van de reis, klik dan hier.


Geplaatst

in

door

Tags: