Verslag populisme

collageOp woensdag 10 mei hebben wij onze spreker Tjitske Akkerman mogen verwelkomen voor een interessante lezing over het populisme binnen Europa. Onder het genot van een welkomstdrankje en een hapje liep de zaal al snel vol.

De eerste helt van de avond ging over de opkomst van het populisme, de groei van deze ideologie en de stand van zaken binnen diverse Europese landen. Ook werden de recentste ontwikkelingen besproken zoals de Brexit, de overwinning van Trump, de groeiende steun voor de PVV en de Franse verkiezingen, waar het Front National onder leiding van Marine le Pen vrij groot is geworden. Duiden deze signalen op een wereldwijde opmars van het populisme? Of is het plafond toch bereikt en zullen ze eigenlijk nooit de macht pakken? Mevrouw Akkerman heeft voorzichitige, maar toch realstische uitspraken gedaan als het aankomt op de toekomst van het populisme.

Gedurende het tweede deel konden ze bezoekers van de lezing hun brandende vragen stellen. Dit zorgde voor meer diepgang en een interactieve setting waarin gediscussieerd werd. Als afsluiter hebben we met z’n allen nagepraat onder het genot van drinken en wat lekkers.

Al met al kunnen we terugblikken op een interessante en leerzame avond. Wil jij ook deelnemen aan onze lezingen? Of aanwezig zijn bij één van onze andere activiteiten? Je kunt nu tijdelijk GRATIS lid worden bij SV Anatolia! Dit kan via svanatolia.nl/lid-worden. Haal meer uit jouw studententijd!


Geplaatst

in

door

Tags: