Verslag: Panel de Turkse staatsgreep en de gevolgen in Nederland

1480413424383Vrijdag 11 november was het eindelijk zo ver: het panel over de Turkse staatsgreep en de gevolgen in Nederland vond plaats! In vele getalen kwamen jullie af op het evenement en de zaal raakte dan ook goed vol.

De avond begon met de opening door de voorzitter van SV Anatolia, waarna de sprekers werden voorgesteld door onze moderator Recep Altun: advocaat aan de Zuidas en Turkije-volger. Onze sprekers voor deze avond waren Sinan Çankaya , Dries Lesage, Froukje Santing, Lily Sprangers en Ilhan Tekir.  Allen hebben vanuit hun eigen expertise en ervaringen gesproken, wat voor een waardevolle toevoegingen aan deze avond heeft gezorgd.

We zijn dit keer te werk gegaan met een nieuw concept waarbij interactie centraal staat. Er werden diverse stellingen voorgelegd aan de sprekers en het publiek. Voordat de sprekers hun visies uitten vanuit hun eigen vakgebied, mocht het publiek via hun smartphone stemmen of ze het eens of oneens waren met de stelling. Zo hadden we bijvoorbeeld de stellingen: ‘De Nederlandse media zorgt voor een objectieve berichtgeving met betrekking tot gebeurtenissen in Turkije’ en ‘Westerse bondgenoten, inclusief Nederland, hebben Turkije tijdens en na de staatsgreep in de steek gelaten’.  Tevens had het publiek tussendoor de gelegenheid om vragen in te dienen via hun mobieltje. Deze vragen verschenen op de tablet die onze moderator bij zich had, zodat hij deze kon behandelen. Er was veel belangstelling vanuit het publiek: vragen werden veelvoudig gesteld en verschillende meningen werden verkondigd.

Na deel 1 van de avond was het tijd voor de pauze. Onder het genot van drankjes en Turkse hapjes hebben de aanwezigen een woordje met elkaar kunnen wisselen. Velen waren positief over de avond maar wilden graag nog wat meer pit terugzien binnen de discussies.

Onze moderator nam deze feedback mee in de tweede helft van het panel. We vervolgden de avond met twee andere stellingen. De sfeer werd wat losser en men deed actief mee. Het was mooi om te zien hoe betrokken iedereen was!
Het was een leerzame avond en graag bedanken wij de sprekers voor hun bijdrage. Ook bedanken wij natuurlijk iedereen voor hun komst. Graag zien we jullie terug bij onze andere komende activiteiten! Om de foto’s van de avond te zien, klik hier.

Geplaatst

in

door

Tags: