Verslag Masterclass: Personal Branding

Masterclass: personal brandin

Wij, studentenvereniging Anatolia, hebben een mankement gesignaleerd bij niet-westerse studenten op het gebied van zelfvertrouwen, authenticiteit en identiteitsvorming. Hierdoor voelden wij ons geroepen onze studenten bij te staan en te voorzien van de juiste hulp. Wij hebben een interactieve lezing georganiseerd, met als doel bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Voor deze lezing hebben wij Empowerment-trainer Wiaan Ramadhan uitgenodigd, die ernaar heeft getracht het zelfvertrouwen en de assertiviteit van de bezoekers een boost te geven.

Allereerst vertelde Wiaan wie zij is en maakte ze duidelijk dat iedereen elk moment iets over zichzelf zou moeten kunnen vertellen. Aan de hand van een lange lijst met persoonlijke eigenschappen, werden deelnemers getriggerd eens goed na te denken over zichzelf. Hierbij verwierf iedereen inzicht in zijn/haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Enkelen durfden zich middels een ‘elevator pitch’, voor te stellen voor de gehele groep.

Nadat een ieder voor zichzelf duidelijk had wie hij/zij is, kon er worden stilgestaan bij wat een ieder kan en wat een ieder wil. Wiaan leerde de deelnemers dat het inzicht in ‘wie je bent’, ‘wat je kunt’ en ‘wat je wilt’ de basis vormen voor het hebben van zelfvertrouwen. De bezoekers kregen de gelegenheid bij zichzelf na te gaan waar zij nou echt goed in zijn en wat ze graag zouden willen, waarna enkele leuke rollenspellen volgden. Na tips omtrent thema’s als ‘imago’ en ‘assertiviteit’, kregen de bezoekers de gelegenheid de leeropbrengsten per direct toe te passen tijdens het onderling netwerken. Wij hebben mensen met de meest uiteenlopende achtergronden vol zelfvertrouwen zien overkomen én contacten met elkaar zien leggen, wat bewijst dat dit een geslaagde activiteit is geweest.

We hopen iedereen die er was een volgende keer terug te zien.


Geplaatst

in

,

door

Tags: