Verslag Masterclass soliciteren

FotorCreated

Op woensdag 20 januari zijn wij bijeengekomen om een masterclass solliciteren te volgen van Cemil Yilmaz. Cemil wist de masterclass een leuk begin te geven door studenten in duo’s in te delen waarin zij zich vervolgens aan elkaar moesten voorstellen; Wie ben je? Wat doe je? Wat zijn je doelen? Uitvinden en verwoorden wie je nou echt bent, bleek echter voor velen toch nog moeilijker dan gedacht.

De masterclass zette voort met tips voor een goede CV en een vlekkeloos lopend sollicitatiegesprek; Wat moet je vooral wél en wat moet je vooral niét vermelden? En hoe overtuigen we nou een recruiter? Cemil vertelde dat recruiters het belangrijk vinden dat je zelfbewust bent en dat je goed kunt verwoorden waarom je voor dié bepaalde sector en dié bepaalde organisatie wilt gaan werken. Tot slot vertelde hij dat bepaalde nevenactiviteiten kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van competenties en dat deze óók vermeld moeten worden bij een sollicitatiegesprek.

Tijdens de masterclass kregen de studenten ook wat feiten onder hun neus gedrukt; Bijvoorbeeld dat allochtonen moeilijker aan een baan kunnen komen. Het goede nieuws was dan weer wel dat steeds meer bedrijven deelnemen aan een diversiteitsbeleid.
Wat Cemil de studenten vooral op het hart wilde drukken is dat zij op zoek moeten gaan naar hun échte interesse. Solliciteer voor een baan wat jou écht leuk lijkt. Kies voor een studie die écht past bij jou. Maak dus geen keuze op basis van geld, je omgeving of cultuur was zijn boodschap.
Tot slot; Hoe je het ook wendt of keert, met een netwerk kom je sneller aan de bak. Stap dus uit je comfortzone en netwerk erop los!
Wij willen Cemil Yilmaz nogmaals bedanken voor de nuttige, maar zeker ook gezellige avond en wij hopen als SV Anatolia dat iedereen zijn droombaan kan bereiken!


Geplaatst

in

door

Tags: