Verslag Literaire Avond Atillâ Ilhan

14717248_1198112410253398_3285261419621600284_n

Afgelopen donderdag, 13 oktober, hebben wij afgetrapt met de eerste literaire avond van dit academisch jaar. Dit keer stond de Turkse dichter Atillâ Ilhan in het middelpunt. Het eerste deel van de avond bestond uit een presentatie waarbij zijn levensloop werd besproken. Het leven van een poëet geeft veel antwoorden op de vragen hoe en waarom iemand op een bepaalde manier dicht.

Vervolgens zijn we in groepjes aan de slag gegaan met het werk van Atillâ Ilhan. Er werd besproken en bediscussieerd wat de stukken inhielden. Hier waren verschillende meningen en interpretaties over mogelijk, waardoor er eigenlijk geen fout antwoord bestond. Hetgeen wat bijzonder was, was dat de verschillende gedichten onderling ook een samenhang vertonen en een verhaal probeerden te vertellen.
Tot slot zijn we overgegaan op het laatste deel van de avond: de borrel. Met wat muziek op de achtergrond en sfeergevende lichtjes zat de stemming er goed in. Met hapjes en drankjes waar de gelegenheid was om na te praten en elkaar beter te leren kennen. Uiteraard sloten we de avond af met een gezamenlijke groepsfoto. Al met al kunnen we zeggen dat de eerste literaire avond van het academisch jaar succesvol was!
Heb je deze avond gemist en wil je deelnemen aan andere literaire avonden of al onze andere activiteiten? We maken graag kennis met je. Aarzel niet en word lid! Dit kan via svanatolia.nl/lid-worden/

Geplaatst

in

door

Tags: