Verslag lezing Tufan Gunduz

FotorCreated

Woensdag 3 februari vond de lezing plaats waar wij met z’n allen lang op hebben gewacht. De lezing met prof. dr. Tufan Gündüz; Een lang avontuur: Turken van Centraal Azië naar Anatolië. Na overdag genoten te hebben van het cultuur in het prachtige Amsterdam, was het in de avond zover.

Door het grote aantal aanmeldingen voor de lezing, moest er een grotere zaal worden gereserveerd. Onverhoopt moest SV Anatolia een halt zetten achter de mogelijkheid tot het aanmelden. Maar de thuisblijvers hoefden gelukkig niet te treuren; er was een live uitzending te volgen!

Met zijn warme verschijning en leuke grappen wist professor Gündüz de zaal al snel in de greep te houden. De liefde voor de rijke Turkse geschiedenis in combinatie met de plezante presentatie en anekdotes van de professor zorgden ervoor dat de zaal aan de lippen van de professor hing. Met interessante weetjes in onze gedachten, zoals bijvoorbeeld de oorsprong van het woord ‘‘Turk’’ en hoe de vestiging van de Turken in Anatolië plaatsvond, volgde de pauze.

De pauze was vol met gezelligheid, netwerken, koffie, thee, börek en baklava. Tevens kon er worden genoten van de expositie ‘‘Anatolië in kaart gebracht’’. De expositie bevatte een reeks kaarten die weergeeft hoe Anatolië in de loop der duizenden jaren door verschillende volkeren bewoond is.

Na de pauze vervolgde professor Gündüz de lezing met dit keer meer persoonlijke anekdotes. Zo vertelde hij over zijn belevenissen in Bosnië, die zowel interessant als treurig waren. De professor moest zelfs even een traantje wegpinken en de hele zaal leefde met hem mee.

Tot slot was het tijd voor de vragenronde waar uiteenlopende en interessante vragen werden gesteld. Met zijn kennis, sympathie en humor heeft professor Gündüz ons een onvergetelijke avond bezorgd. Nogmaals bedanken wij hem, maar ook alle aanwezigen en thuisblijvers die het allemaal live hebben gevolgd, voor het neerzetten van deze leerzame activiteit.

Wil jij vaker dit soort activiteiten bijwonen? Word dan nu lid! Dat is nu tot het einde van het collegejaar geheel kosteloos. Lid worden kan via svanatolia.nl/lid-worden


Geplaatst

in

,

door

Tags: