Verslag Inhousedag Stibbe

Stibbe

Op woensdag 5 april is SV Anatolia aanwezig geweest op het kantoor van Stibbe aan de Zuidas om het evenement ‘Stibbe Talks’ bij te wonen. Stibbe Talks vindt 4 keer per jaar plaats en wordt georganiseerd om rechtenstudenten kennis te laten maken met Stibbe. Het was een interactieve bijeenkomst waarbij we tevens een presentatie en cursus kregen van IJSBREKERS. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van pitchen, presenteren en storytelling.

Bij aanvang werden we ontvangen door de recruiters en werden we naar een zaal gebracht waar de welkomstborrel plaatsvond. Tijdens de borrel werden we in groepjes ingedeeld en stond er bij ieder groepje een advocaat die bij Stibbe werkte, deze vertelde een verhaal over het kantoor en ook konden wij onze vragen aan diegene stellen. Hierdoor ontstond er een informele sfeer en konden studenten op een laagdrempelige manier kennis maken met het kantoor.

Hierna namen we plaats in een prachtige conferentiezaal die zich in het kantoor bevond. We kregen een nuttige en informatieve presentatie en cursus van IJSBREK

ERS. Hier werden allerlei tips gegeven over hoe je een sterke presentatie kon neerzetten. Na afloop van de cursus kregen 4 studenten ook de kans om de theorie die zij geleerd hebben, toe te passen in de praktijk: zij moesten een korte presentatie van 2 minuten geven over de persoon die naast hen zat. Na de afloop van de presentatie werd deze kort geëvalueerd en was er ruimte voor feedback.

Na de presentatie en cursus was er nog een korte afsluitingsborrel. Hierbij hadden we nogmaals de gelegenheid om vragen te stellen aan de recruiters en de aanwezige advocaten. We blikken terug op een geslaagde inhousedag en we willen Stibbe graag bedanken voor deze samenwerking.

Wil je ook graag een van onze kantoor bezoeken bijwonen? Of wil je graag aanwezig zijn bij één van onze andere activiteiten?  Je kunt nu tijdelijk GRATIS lid worden van SV Anatolia! Meld je nog aan als lid via svanatolia.nl/lid-worden en haal meer uit jouw studententijd!


Geplaatst

in

door

Tags: