Verslag Carrieredag

CarriereCollage

Op 16 juni organiseerde SV Anatolia een carrièredag om ambitieuze studenten en werkgevers bij elkaar te brengen. Het was een avond die draaide om kennismaking met de bedrijven, een inzicht te krijgen in de werkwijze van het bedrijf en het kunnen netwerken voor zowel het bedrijf als student.

De eerste spreker van de avond was Dr. Kilian Wawoe. Hij is consultant, public speaker en part-time HRM docent op de Vrije Universiteit Amsterdam. De heer Wawoe heeft vertelde over de aandachtspunten en richtlijnen betreffende sollicitatie gesprekken en kennismakingen. De belangrijke punten van het sociaal zijn en de rol van social media. Een belangrijke factor in het zakelijke leven is natuurlijk je CV. Hier heeft de heer Wawoe ook aandacht aan besteed.

Na Dr. Killian Wawoe was het tijd voor ABN AMRO, Linklaters, L’Oréal en Stibbe om over zichzelf te vertellen, de mogelijkheden in het bedrijf. Dit was een perfect moment om voor de studenten vragen te stellen, hun oriëntatie beter te vorderen maar ook in contact te komen met het bedrijf van interesse. Hier waren veel kansen te grijpen zoals uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, een stageplek bemachtigen of zelfs een traineeship verkrijgen.

Onze eerste ronde sprekers waren van ABN AMRO en Linklaters. In de tweede ronde waren L’Oréal en Stibbe aan zet om te presenteren. Elk bedrijf heeft verteld hoe ze te werk gaan, wat de aandachtspunten zijn in het bedrijf. Wat de stagemogelijkheden en de in-bedrijf groeimogelijkheden zijn. Hoe zij in het bedrijfsleven staan en welke fases erbij komen kijken.

Om de avond een goed einde te geven was er nog een mogelijkheid voor een borrel, voor verdere vragen voor de bedrijven en na te praten over wat er geleerd is.

Al met al het was een leerzame avond waar connecties zijn gemaakt en mogelijk nieuwe netwerken zijn verbonden. De bedrijven werden warm ontvangen door de studenten. De studenten waren tevreden met wat ze geleerd hebben. We kijken uit naar de volgende carriere event en hopen jullie daar te zien.

Ben je benieuwd naar de foto’s van de carrièredag? Klik dan hier!


Geplaatst

in

door

Tags: