Verslag Carrièredag 2018

CARRIEREDAG

 

Op 19 juni organiseerde SV Anatolia een carrièredag om ambitieuze studenten en werkgevers bij elkaar te brengen. Het was een avond die draaide om het kennismaken met de bedrijven, het verkrijgen van een inzicht in de werkwijze van de bedrijven en het netwerken door de studenten en de bedrijven.

De avond begon met de workshop ‘zakelijk flirten’, gepresenteerd door Talent&Pro. Tijdens deze workshop gaven Pamela en Tim tips en tricks over hoe je op het werkveld een gunfactor kunt creëren om bijvoorbeeld een promotie of loonsverhoging te krijgen. Hiernaast is er ook dieper ingegaan in de DISC-methode. Dit is een methodiek om je zelf te leren kennen. Tevens is er verteld hoe je hierop in kunt spelen tijdens gesprekken en netwerkmomenten.

Na de workshop ‘zakelijk flirten’ was het tijd voor Simmons & Simmons, Rabobank, Van Benthem & Keulen, BDO, Loyens & Loeff en PwC om over henzelf te vertellen en de carrièreperspectieven en mogelijkheden in het bedrijf toe te lichten. Dit was een perfecte gelegenheid voor de studenten om op een informele wijze in contact te komen met het bedrijf van interesse en hierbij vragen te stellen om hun oriëntatie te bevorderen.
Elk bedrijf heeft zichzelf voorgesteld, verteld hoe ze te werk gaan en wat de aandachtspunten zijn in het bedrijf. Verder zijn de bedrijven in gegaan op de stagemogelijkheden en de in-bedrijf groeimogelijkheden, hoe zij in het bedrijfsleven staan en welke fases er bijvoorbeeld bij een sollicitatieprocedure komen kijken.

Tijdens de laatste twee ronden hebben een twintigtal studenten de mogelijkheid gehad om speeddates te houden met de bedrijven. Tijdens deze speeddates hebben deze studenten een-op-een gesprekken gevoerd met de recruiters en professionals en hebben ze nader kennis kunnen maken met het bedrijf.

De avond is afgesloten met een gezamenlijke borrel. Tijdens deze borrel hebben de deelnemers onder het genot van een drankje met elkaar en met de recruiters en professionals verder kunnen praten over wat er geleerd is en heeft iedereen de mogelijkheid gekregen om vragen te stellen.

Al met al het was een leerzame avond waar connecties zijn gemaakt en mogelijk nieuwe netwerken zijn ontstaan. De bedrijven werden warm ontvangen door de studenten. De studenten waren tevreden met wat ze geleerd hebben. We kijken uit naar het volgende carrière event en hopen jullie daar te zien.

Ben je benieuwd naar de foto’s van de carrièredag? Kijk dan op onze website.


Geplaatst

in

door

Tags: