PostNL Maak jij werk van verandering?

SVAnatolia afbeelding (Medium)

Als jij niet bang bent voor verandering en vernieuwing, ben je bij PostNL op je plek. Stilstand is voor ons namelijk geen optie. Bij PostNL danken we onze succesvolle geschiedenis aan een krachtige toekomstvisie. Wij innoveren, vernieuwen en verbeteren continu. We blijven als marktleider actief in post, maar zetten ook groot in op pakketten. De veranderingen in ons bedrijf hebben alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in door de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en het bedenken van vernieuwende diensten.
Om succesvol te kunnen blijven, stopt onze zoektocht naar gedreven collega’s nooit. Zo dagen we nu starters met ambitie uit om de stap naar ons loopbaanprogramma Young Executive Programme te zetten.

Een vliegende start
Het Young Executive Programme (YEP) is een driejarig loopbaanprogramma dat je met een groep van circa 15 starters volgt. Je werkt intensief met elkaar samen, en leert van én met elkaar. Gedurende drie jaar staan de ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden en kennis van het bedrijf centraal. Je kunt kiezen uit vier verschillende richtingen: Business, IT, Logistics of Finance. Je krijgt meteen eigen verantwoordelijkheid in de verschillende functies die je uitvoert. Het doorlopen van het YEP levert een grote bijdrage aan jouw ontwikkeling.
Als je nog wilt ontdekken welk type functie en werkveld bij je past, kies dan voor Business. Binnen deze richting staat het werkveld nog niet vast. Wanneer je je wilt specialiseren in één van de richtingen IT, Logistics of Finance, dan blijf je gedurende het YEP werkzaam binnen dat specifieke werkveld. Je krijgt ruimte om je leiderschapscompetenties te ontwikkelen en we bieden je verdieping in je specialisatie.

Daarnaast bestaan er ook veel mogelijkheden voor verschillende stages. Als stagiair maak je onderdeel uit van het team, dus krijg je ook de daarbij behorende verantwoordelijkheden. De andere stagiairs ontmoet je bij de wekelijkse lunch of andere activiteiten. Hiervoor kan je reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen.

No-nonsense en respectvol
Wie voor PostNL kiest, kiest voor een no-nonsense werkomgeving. Onze informele bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een hands-on mentaliteit, openheid, persoonlijke verantwoordelijkheid, respect voor elkaar en flexibiliteit.

Jouw profiel
Het YEP is toegankelijk voor net afgestudeerde wo’ers en hbo’ers. Belangrijk is dat je in staat bent om complexe vraagstukken op te lossen en verbinding kunt leggen tussen personen. Daarnaast beschikt je over zelfreflecterend vermogen en daadkracht.

Selectieprocedure
Het selectieproces start bij ons met het insturen van je CV en motivatiebrief. Voldoen deze aan de criteria, dan word je uitgenodigd voor de capaciteitentest. Deze vindt plaats op kantoor en omvat 3 onderwerpen: cijferreeksen, figuurreeksen en verbale analogieën. Leg je de test met goed gevolg af, dan heb je een sollicitatiegesprek met een recruiter. Bij goed resultaat heb je vervolgens een sollicitatiegesprek met de lijnmanager en hr adviseur van de betreffende functie. Zien zij het net als jij zitten, dan maken we een afspraak voor een assessment. Haal je ook hier een positief resultaat, dan volgt tot slot het arbeidsvoorwaardengesprek.

Ontmoet ons
Wil je meer weten over wat PostNL jou te bieden heeft? Je kunt ons het hele jaar ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens een carrièreweek in jouw studiestad. Of bij één van onze activiteiten voor studenten zoals de business course ‘The 24 Hours of PostNL’. Een stage is ook een uitstekende manier om ons bedrijf te leren kennen. Er zijn meewerk- en afstudeerstages in vrijwel elke vakgebied.

Solliciteren
Zie jij jezelf in een uitdagende rol bij PostNL? Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren. Op http://www.vacaturesbijpostnl.nl/starter kun je direct solliciteren op het YEP of een stage. Ook lees je hier ervaringen van collega’s. Liever telefonisch contact? Bel dan 088 868 80 99.


Geplaatst

in

door

Tags: