Persbericht

Vrije Universiteit, Amsterdam 16 april 2015 – 22:21

Lezing Anatolia Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog was het begin van vele problemen waar ze in het Midden Oosten, Kaukasus en de Balkan nog steeds mee te maken hebben. De oorlog heeft invloed gehad op verschillende minderheden zoals Arabieren, Grieken, Armeniërs uit het Ottomaanse Rijk. Maar wat gebeurde er nu precies voor, tijdens en na deze wereldoorlog in genoemde regio? Deze en andere vragen zal Prof. Dr. Justin McCarthy beantwoorden op vrijdag 24 april tijdens een bijeenkomst georganiseerd door SV Anatolia vanaf 18.30 uur op de Vrije Universiteit.

Programma
Een interactieve avond met spreker en publiek. Daar streven we naar. De spreker is tevens dagvoorzitter en leidt de discussie. Helaas is door een onjuiste opvatting van het programma door de Vrije Universiteit in Amsterdam een misvatting ontstaan die mediakanalen hebben overgenomen.

Hieronder het programma van de avond:
Aanvang: 18.30 uur, start: 19.00 uur
Locatie: Zaal KC 07, Vrije Universiteit Amsterdam
Inleiding door Prof. Dr. Justin McCarthy; toelichting over feitelijke gebeurtenissen ten tijde van het Ottomaanse Rijk en de Eerste Wereldoorlog
Open discussie
Einde

Procedures
SV Anatolia heeft volgens protocol een aanvraag ingediend voor een beschikbare ruimte binnen de Vrije Universiteit. Deze aanvraag is door de VU op basis van de gestelde criteria goedgekeurd. Door de invloed van derden, waaronder mediakanalen die zich door misvattingen hebben laten leiden, heeft de VU getracht haar goedkeuring in te trekken mits er geen tweede spreker zou aansluiten. Na een gesprek met de woordvoerder van de VU heeft de VU haar excuses richting SV Anatolia gemaakt.

SV Anatolia
Als trots onderdeel van de universitaire gemeenschap van de Vrije Universiteit zetten wij ons middels lezingen, debatten en bijeenkomsten in voor het delen van kennis en het voeren van dialogen. Dit zijn twee onmisbare pilaren van onze Vrije Universiteit. Elke vorm van censuur op vrijheid van meningsuiting en het voeren van dialogen is voor ons onaanvaardbaar. Wij zouden het diep betreuren als de Vrije Universiteit bezwijkt onder druk van lobbygroepen die van een neutrale discussie over een actueel onderwerp iets maken wat het niet is.

Justin McCarthy, spreker
Prof. Dr. Justin McCarthy is een Amerikaanse demograaf en hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Louisville. Tevens is hij bestuurslid van het Instituut voor Turkse Studies. Geschiedenis van het late Ottomaanse Rijk is het vakgebedied waarin hij een eredoctoraat heeft ontvangen van de Bogazici University.

Aanmelden via svanatolia.nl/lezing

 

**********************************************************************************************

Noot voor de redactie:

Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en hebben beperkt toegang tot onze email.

Voor vragen kunt u zich richten naar secretaris@svanatolia.nl


Geplaatst

in

door

Tags: