Literaire Avond: Yunus Emre

yunus-emre-flyer

Anatolians, ook in 2016 gaan we weer verder met onze Literaire Avonden. Dinsdag 15 maart gaan we van start met onze – inmiddels 7e – literaire avond over Yunus Emre. Op deze avond gaan we niet alleen zijn gedichten bespreken, maar ook zijn leven als dichter en zijn liefde voor Allah van dichtbij bekijken. De gedichten van Yunus Emre zullen ons de hele avond begeleiden.

Geïntresseerd? Meld je dan nu aan via svanatolia.nl/literaire-avonden

‘’ilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendini bilmezsen
ya nice okumaktır’’
        – Yunus Emre

Yunus Emre is één van de belangrijkste figuren uit de Turkse en Islamitische geschiedenis. In de 13e en 14e eeuw ging Yunus Emre op pad om de ‘’ware liefde’’ te vinden. Tijdens zijn reis door Anatolië ontmoette hij verschillende belangrijke soefisten en geleerden zoals Mevlana Rumi en Hacı Bektaş-ı Veli die samen met Yunus Emre voor vele mensen nog steeds een onmisbare plek in hun dagelijks leven hebben.

De avond zal starten met een korte presentatie over de dichter waarna een aantal van zijn gedichten behandeld zullen worden door onze bestuursleden. Ook zullen onze gasten de gelegenheid krijgen om hun eigen gedichten voor te dragen. Tevens zal er Ney muziek bespeeld worden door Cengiz Arslanpay. Om deze literatuur op een leuke en een betekenisvolle manier af te sluiten, zal er een ney voorstelling plaatsvinden.

Wil je deze avond niet missen? Meld je dan nu aan via svanatolia.nl/literaire-avonden
Wees welkom!

Datum: dinsdag 15 maart 2016
Tijd: 18:30 – 21:00
Locatie: StudentenD0k, (hoofdgebouw) Vrije Universiteit Amsterdam
Voertaal: Turks
Aanmelden: svanatolia.nl/literaire-avonden


Geplaatst

in

door

Tags: