Literaire avond Mevlana

Hebben jullie ook zin om de eerste maand van dit academisch jaar af te sluiten met een sfeervolle en leerzame literaire avond? Houd dan donderdag 30 september 2021 vrij en kom naar onze literaire avond over Mevlana (‘’grootmeester’’), ook bekend als Mevlana Mohammed Djelalleddin-i Rumi.

De mystieke filosoof en dichter Mevlana was de leidende figuur van de soefibeweging in het middeleeuwse Konya, waar na zijn dood in 1273, ook het Mevlana Mausoleum gevestigd is. Hier stichtte Rumi onder meer de dansende derwisjen (Mevlevi), die draaiend om hun as mediteren en zoeken naar spirituele verlichting. De leer van Mevlana wordt gekenmerkt door positiviteit, gulheid, goedheid, en bewustzijn door liefde.

Geïnspireerd door zijn hechte vriend Sjemseddin-i Tabrizi begon Mevlana gedichten te schrijven over de schoonheid en kracht van de almachtige, goddelijke liefde. Tijdens de literaire avond zullen wij stilstaan bij de trieste geschiedenis van een liefde tussen deze twee vrienden, de belevingen van Mevlana die vormgaven aan zijn gedichten, en hoe Mevlana ons inspireert om zijn begrip van positiviteit en liefde zélf te ervaren.

Ben jij ook benieuwd naar het levensverhaal van Mevlana en hoe dit terugkomt in zijn inspirerende gedichten? Dan nodigen wij jou uit om deel te nemen aan onze literaire avond waarin we zijn gedichten zullen behandelen!

‘’Gel, ne olursan ol, yine gel!’’

Meld je aan voor de literaire avond via svanatolia.nl/Mevlana

Datum: Donderdag 30 september 2021

Tijd: 19:00 – 21:00 uur

Locatie: Zoom/D0k

Voertaal: Turks

Aanmelden via: svanatolia.nl/Mevlana


Geplaatst

in

,

door

Tags: