Literaire avond: 3 Şairin 1 Aşkı

Anatolians! Vrijdag 14 juni is alweer de laatste literaire avond van het academische jaar. Tijdens deze avond zullen wij bekende Turkse dichtwerken uit de “Ikinci Yeni” stroming behandelen. Deze stroming staat centraal om schrijvers zoals Cemal Süreya, Turgut Uyar en Edip Cansever (1954-1964). Niet alleen de abstractie en het surrealisme, maar ook de liefde speelt een belangrijke rol binnen deze stroming. Het opmerkelijke is echter dat deze drie dichters hun inspiratie voor deze gedichten haalden uit dezelfde vrouw, Tomris Uyar!

Ben je benieuwd naar het achterliggende liefdesverhaal van Tomris Uyar? Wil jij meer weten over schrijvers als Cemal Süreya, Turgut Uyar en Edip Cansever binnen de “Ikinci Yeni” beweging? Meld je dan snel aan via svanatolia.nl/literaire-avond.

De “Ikinci Yeni” beweging heeft veel weg van de postmoderne literatuur. Het wordt gekenmerkt door complex en onverwacht taalgebruik in combinatie met veel emotie. Deze beweging ontstond in de jaren 50 als reactie op de Garip beweging. Voor de lezer wordt er in de gedichten een droombeeld gecreëerd, waarbij dadaïsme en surrealistische vormen naar voren komen. De “Ikinci Yeni” beweging staat echter ook bekend om Tomris Uyar, een vrouw die veel van deze schrijvers heeft weten te betoveren. Een kijkje in het verhaal van Tomris Uyar zal zorgen voor interessante inzichten binnen de Turkse literatuur en over de bekendste schrijvers.


Wil jij op 14 juni de laatste cultuuravond meemaken en je verdiepen in de beroemdste gedichten van deze drie schrijvers? Meld je dan snel aan!

Datum: Vrijdag 14 juni
Locatie: Studentend0k, Vrije Universiteit Amsterdam
Tijd: 18.30-20.30
Voertaal: Turks
Aanmelden via: svanatolia.nl/literaire-avond


Geplaatst

in

door

Tags: