Lezing What happened during 1915 1919 in the Ottoman Empire

lezingDe Eerste Wereldoorlog was begin van vele problemen van nu in het Midden Oosten, Kaukasus en de Balkan.  Het heeft veel invloed gehad op verschillende minderheden (Arabieren, Grieken, Armeniërs) die in het Ottomaanse Rijk woonden. Maar wat gebeurde er precies voor, tijdens en na deze wereldoorlog in deze regio? Deze vraag zal beantwoord worden door Prof. Dr. Justin McCarthy op vrijdag 24 april.

Als je het antwoord op deze vraag wilt weten meld je dan nu aan via: svanatolia.nl/lezing

Een eeuw geleden maakten Europa en het Ottomaanse Rijk grote veranderingen mee. De diverse oorlogen hebben onder andere geleid tot vele verplaatsingen van grenzen en volksmigraties. Justin McCarthy zal toelichting geven over de gebeurtenissen van die periode. Hij zal voornamelijk gaan spreken over het Ottomaanse Rijk en de minderheden die er woonden.

Justin McCarthy is een Amerikaanse demograaf, hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Louisville en tevens bestuurslid van het Instituut voor Turkse Studies. Zijn vakgebied is de geschiedenis van het  late Ottomaanse Rijk waarin hij een eredoctoraat heeft ontvangen van de Universiteit van Bogaziçi.

Datum: vrijdag 24 april
Aanvang: 18.30
Start: 19.00 (let op! De deuren sluiten om deze tijd)
Locatie: VU Hoofdgebouw zaal KC-07
Voertaal: Engels
Aanmelden via: svanatolia.nl/lezing


Geplaatst

in

door

Tags: