De Turkse staatsgreep: gevolgen in Nederland

flyerDe afgelopen tijd was de mislukte staatsgreep in Turkije niet te missen in het nieuws. Deze gebeurtenis heeft wereldwijd veel teweeggebracht. Ben jij benieuwd naar de consequenties die de staatsgreep heeft gehad op de Turkse gemeenschap in Nederland? Wat merkt de gemiddelde Turks-Nederlandse student hiervan? Om antwoord te krijgen op deze vragen en veel meer, organiseert studentenvereniging Anatolia op vrijdag 11 november een panel met deskundige sprekers die hun visie over het onderwerp zullen geven. Wil jij ook aanwezig zijn bij dit panel? Meld je dan nu aan via: www.svanatolia.nl/panel *

Op deze avond zullen deskundige sprekers een blik werpen op de gevolgen van de staatsgreep in Nederland met de student als uitgangspunt. Aan de hand van stellingen zullen panelleden hun meningen delen vanuit sociaal, juridisch en politiek perspectief. Vanzelfsprekend zal er aan het einde van het programma ruimte zijn voor vragen uit het publiek.

SV Anatolia heeft de volgende deskundigen voor jou uitgenodigd:

Recep Altun: advocaat, Turkije-volger en tevens de moderator van de avond.
Sinan Çankaya: cultureel antropoloog, werkzaam aan de VU, gespecialiseerd in thema’s als governance, policing, de multiculturele samenleving, racisme en in- en uitsluiting.
Dries Lesage: hoogleraar politicologie aan het Ghent Institute for International Studies aan de Universiteit Gent, Turkije-expert.
Froukje Santing: journalist, publicist en islamspecialist, verbleef 17 jaar in Turkije als correspondent voor o.a. NRC Handelsblad, NOS en Radio 1.
Lily Sprangers: voormalig directeur van het Turkije Instituut en tegenwoordig manager bij LeidenAsiaCentre aan de Universiteit Leiden.
Ilhan Tekir: bestuurskundige, gemeenteraadslid Gorinchem, voorheen namens Groenlinks.

Ben jij ook benieuwd naar wat deze sprekers te vertellen hebben? Wil je meer weten over de gevolgen van de mislukte staatsgreep? Wees er dan ook bij!

Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam
Zaal: KC-07 (hoofdgebouw van de VU)
Tijd: 18.00 – 21.00
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis
Verplichte aanmelding via: www.svanatolia.nl/panel*

*De kans is groot dat er meer aanmeldingen zullen zijn dan het aantal plaatsen. Wij zullen onze leden voorrang geven op niet-leden. Ben je geen lid en wil je voorkomen dat je op een wachtlijst gezet wordt? Word dan vandaag nog lid van SV Anatolia! Vul hier het lidmaatschapsformulier in: http://svanatolia.nl/lid-worden/


Geplaatst

in

door

Tags: