Kantoorprofiel Allen & Overy

Allen & Overy LLP is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in 42 steden in 29 landen over de hele wereld. Bij Allen & Overy werken ongeveer 5000 medewerkers, waaronder 512 partners.
 

 
Het Amsterdamse kantoor is sterk geworteld in de Nederlandse markt met een historie die teruggaat tot 1854. Vanuit het stijlvolle pand aan de Apollolaan beoefenen zo’n 210 advocaten, notarissen en fiscalisten, waaronder 39 partners, de nationale en internationale rechtspraktijk. Zij worden hierin ondersteund door 175 medewerkers. Tot onze cliëntenkring behoren grote en middelgrote, veelal beursgenoteerde, ondernemingen, financiële instellingen en overheden.

Klik hier voor het gehele kantoorprofiel.

Ons kantoor heeft specialisten op het gebied van onder meer ondernemingsrecht, bank- & effectenrecht, mededingingsrecht, arbeidsrecht, procesrecht, bestuursrecht, belastingrecht, vastgoedrecht en IE-recht. De samenwerking tussen specialisten, lokaal en internationaal, maakt Allen & Overy Amsterdam tot erkend marktleider op het gebied van corporate transactions, banking & capital markets, corporate governance & regulatory en disputes.

Werken bij Allen & Overy
Als advocaat-stagiaire, kandidaat-notaris of fiscalist werk je in een team onder leiding van een partner. Als advocaat-stagiaire wissel je in de eerste drie jaar van je opleiding één keer van praktijkgroep. Zo volg je de opleiding in een procespraktijk en in een transactiepraktijk. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met je persoonlijke wensen. In aanvulling op deze beroepsopleiding biedt Allen & Overy een trainingstraject van interne en externe opleidingen voor elke fase van je loopbaan. Allen & Overy neemt deel aan de Law
Firm School.

Stagemogelijkheden
Allen & Overy biedt je de kans om 2 maanden een studentstage te lopen op een praktijkgroep van jouw keuze. Daarnaast is het mogelijk om een scriptiestage te lopen. Deze stage duurt 3 maanden; 2 maanden werk je mee op de praktijkgroep en een maand krijg je de gelegenheid om je scriptie te schrijven.

Kom eens lunchen
Tijdens een gezellige lunch met 2 van onze collega’s krijg je de kans om ze het hemd van het lijf te vragen. Wil je iets weten over de sollicitatieprocedure, de praktijk of de sfeer op kantoor, kom dan lunchen. Zo maak je op een informele manier kennis met Allen & Overy.

Kijk mee in onze keuken
Samen met de Stichting Student en Praktijk en meerdere studieverenigingen organiseren we tien keer per jaar een In-Apollohouse-Dag. Deze dagen zijn door en voor studenten. Tijdens de In-housedagen volg je workshops, werk je aan cases en vertellen we je meer over Allen & Overy. Na afloop is er uiteraard een borrel. Zo maak je op een leuke manier kennis met ons kantoor.

The Insiders
The Insiders is een unieke real life business course. Eén week lang ervaar je het leven van een top advocaat. De zaken, de mensen en de cultuur. Je werkt in teams aan een reële en uiterst uitdagende case, waarbij zowel de proces- als de transactiepraktijk aan bod komen. Je gaat de strijd aan in binnen- en buitenland. The Insiders vindt plaats op 15 t/m 20 juli 2013, met een introductiedag op 5 juli. Inschrijven kan t/m 31 mei 2013. Wordt jij één van de 24 Insiders?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande mogelijkheden om kennis te maken met Allen & Overy op onze website: www.businesswiseadvocaten.nl. Hier vind je ook meer informatie over The Insiders, de fiscale en notariële masterclasses en andere activiteiten.

Tevens kun je contact opnemen met de afdeling recruitment. Per e-mail: amsterdamrecruitment@allenovery.com. Telefoon: 020-6741000.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord