Islam in het Westen

islam1

In samenwerking met de Leiden Islam Academie, organiseert SV Anatolia op dinsdag 26 april een avond waar prof. Maurits Berger zal ingaan op de vraag of we te maken hebben met de verwesterlijking van de islam of juist de islamisering van het Westen. In het tweede gedeelte zal zijn collega Roukayya Oueslati een licht werpen op verschillende religieuze opinies (fatwa’s) die door moslim juristen uitgevaardigd zijn over orgaandonatie. Wees erbij! Meld je nu aan via www.svanatolia.nl/islamlezing

Volgens prof. dr. mr. Maurits Berger is de aanwezigheid van de Islam in het Westen steeds meer waar te nemen. Dit heeft als gevolg dat het straatbeeld de afgelopen jaren zichtbaar is veranderd. Is er sprake van integratie problematiek als we het hebben over de toename van de zichtbaarheid van de Islam in het Westen? Of is dit fenomeen juist het gevolg van het religieus bewustzijn van de moderne, hoogopgeleide en geïntegreerde moslimjongeren? Moet het Westen vrezen voor een islamitische overname? Verder zal het onderwerp orgaandonatie binnen de Islam verduidelijkt worden.

Prof. dr. mr. Maurits Berger is hoogleraar aan de Universiteit Leiden, gespecialiseerd in islamitische wetgeving, Arabische wetenschappen en rechten. Tevens vervult hij functies als advocaat, rechter, correspondent en publicist. Onze tweede spreker Roukayya Oueslati doceert momenteel aan de Universiteit van Leiden en is tevens onderzoeker op het gebied van Islam en gezondheid. Ze heeft haar opleidingen in ‘Arabic Language and Culture’, ‘Religious Studies’ en ‘Prevention and Public Health’ afgerond.

Wil jij deze avond met actuele islamitische onderwerpen niet missen? Schrijf je dan nu snel in via www.svanatolia.nl/islamlezing en wees van harte welkom!

Plaats: Vrije Universiteit te Amsterdam
Lokaal: HG-6A00
Datum: dinsdag 26 april 2016
Tijd: 18:00 – 21:00
Voertaal: Nederlands

Georganiseerd in samenwerking met Leiden Islam Academie – Leiden University​


Geplaatst

in

door

Tags: