DNB Traineeship – Werken bij DNB

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Tijdens het DNB traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende vraagstukken te werken die actueel, inhoudelijk uitdagend en maatschappelijk zeer relevant zijn. In een dynamische en internationale omgeving ontwikkel je je tijdens je traineeship tot een breed inzetbare professional!

Het tweejarig programma van het DNB traineeship kent een unieke aanpak; het gaat bij DNB om de beste leerervaringen voor jou en daar passen we jouw plaatsingen op aan. Hierbij houden we rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten. In twee jaar tijd werk je op drie verschillende afdelingen telkens voor acht maanden en steeds in een andere functie. Je leert hierdoor meerdere kerntaken van DNB kennen, zoals het toezicht op financiële instellingen, de werking van het betalingsverkeer, resolutie of monetair beleid. Vaak ga je tijdens het DNB traineeship aan de slag als toezichthouder of beleidsmedewerker en in elke functie draai je mee op de afdeling en krijg je eigen verantwoordelijkheden. Dat kan vanuit vele verschillende perspectieven, bijvoorbeeld vanuit financieel en operationeel risico, data, kwantitatief of bestuurskundig perspectief. Je werkt vaak in een multidisciplinair team met experts vanuit verschillende terreinen. Samen werken jullie aan antwoorden op complexe vragen, bijvoorbeeld op het gebied van FinTech, nieuwe toezichtwetgeving, klimaatrisico’s bij financiële instellingen, cybersecurity of de huizenmarkt. 

Als trainee krijg je veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling, onder andere door inhoudelijke opleidingen en vaardigheidstrainingen. Maar ook via het persoonlijk ontwikkeltraject. Soms doe je dit individueel, maar vaak ook met je medetrainees. Samen doorlopen jullie een intensief en vooral leuk traject, waarin jullie elkaar beter leren kennen en elkaar kunnen helpen of advies kunnen geven. 

Wat breng jij mee?
Een goed analytisch vermogen is belangrijk. Daarnaast ben je leergierig, nieuwsgierig en breed georiënteerd. Je leert snel, neemt initiatief en geeft niet op bij tegenslag. Ook ben je gericht op samenwerking. Je legt makkelijk contact en bent communicatief vaardig.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je hebt je academische master uiterlijk op 1 september 2022 afgerond.
  • Alle studieachtergronden zijn welkom. Bijvoorbeeld studies als economie, finance, econometrie, natuurkunde, wiskunde, rechten, politicologie, bestuurskunde en studies met een niet-financieel en sociologisch karakter. Uiteraard is het wel belangrijk dat je affiniteit hebt met de kerntaken van DNB. 
  • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring.
  • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal op minimaal B2 niveau; de voertaal binnen DNB is veelal Nederlands. Doordat we werken in een internationale context communiceer je als trainee regelmatig in het Engels.

Wil jij als trainee werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature via werkenbijdnb.nl! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 28 april 2022 een motivatiebrief, je complete cv en cijferlijsten van je master.
Geplaatst

in

,

door

Tags: