DNB Meewerkstage

Ondersteun en coördineer innovatie onderzoeken als stagiair Innovatieteam Data en IT bij DNB.

Bij de divisie Data en IT van DNB wordt er onderzoek gedaan naar de toepassing van verschillende technologieën binnen de processen van DNB. Denk hierbij aan onderzoeken op het gebied van Artificial Intelligence, Process Mining, Robotic Process Automation en Low-code platform. Naast deze onderzoeken zijn wij continue op zoek naar nieuwe technologische trends die van betekenis kunnen zijn voor DNB. Als stagiair draag jij bij om dit proces te versterken.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Als stagiair Innovatieteam Data en IT ben je, onder begeleiding van de innovatiemanager, verantwoordelijk voor onderzoek naar innovaties en de ontwikkeling van prototypes of van proof of concepts. Binnen DNB krijg je alle ruimte om innovatie te realiseren. Omdat je in deze rol samenwerkt met collega’s vanuit de hele organisatie zal je snel een netwerk opbouwen. Ook stap je soms in diverse rollen, zoals business analist of projectleider, hiermee krijg je de kans om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Je wordt direct betrokken en leert van de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is.

Wat ga je precies doen?

  • Ondersteunen en coördineren van innovatie onderzoeken in het Innovatieteam Data en IT.
  • Meewerken aan innovatie onderzoeken.
  • Het versterken van het innovatienetwerk binnen DNB en in Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB).
  • Meewerken aan het organiseren van evenementen en communicatie uitingen.
  • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en de business.

Het Innovatieteam Data en IT van DNB voert innovatieonderzoeken uit voor alle divisies binnen DNB. Je hebt dan ook te maken met uiteenlopende onderwerpen. Het Innovatielab werkt nauw samen met andere centrale banken in het Europees Stelsel van Centrale Banken. Een internationale en dynamische omgeving. Het Innovatieteam Data en IT is onderdeel van de afdeling CIO Office binnen de divisie DIT.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. Dit gaat goed doordat er veel tijd wordt vrijgemaakt voor kennisoverdracht en (digitale) sociale momenten. DNB zorgt ervoor dat je het thuiswerken uitstekend kan doen. Denk aan laptop, thuiswerkplekinrichting op aanvraag, telefoon en webcam. Zodra de situatie het weer toelaat hopen we iedereen op ons kantoor te verwelkomen!

Lees hier meer over de vacature.
Geplaatst

in

,

door

Tags: