Dialoogavond – Westerse en Oosterse Ethiek

Anatolians, zitten jullie ook weleens vast tussen Westerse en Oosterse normen en waarden? Heb jij waarden die uit het Oosten komen of Westen? Of allebei? Mis onze dialoogavond Ethiek op 10 oktober niet als je zonet eventjes moest nadenken.
Meld je nu aan via www.svanatolia.nl/dialoogavond.

Wil je meer weten over deze dialoogavond? Lees dan vooral verder.

De host van de dialoogavond is rechtsfilosoof Hakan Külcü. In de eerste helft van deze dialoogavond zal Hakan Külcü een lezing geven. Deze lezing heeft als onderwerp de vergelijking tussen de Oosterse ethiek en de Westerse ethiek. Daarnaast zal hij betogen dat de echte Europeaan (die van tot jaren 60) dichter bij ons (migranten) staat dan nu. De leidende vraag voor hem wordt: moeten we wel of niet integreren en in hoeverre? Wat zijn de verschillen? En verliezen we iets als we integreren?
In de tweede helft gaan we het gesprek aan in kringen, waarbij jij je persoonlijke dilemma’s kan ontdekken!

Onze gast: Hakan Külcü
Hakan Külcü is strafrechtadvocaat en rechtsfilosoof. Hij heeft zijn eigen strafrechtkantoor en is hij tevens verbonden aan de Universiteit van Leiden als rechtsfilosoof.

Wil jij op 10 oktober de eerste dialoogavond van dit academisch schooljaar meemaken en meediscussiëren over bovenstaande onderwerpen? Meld je dan snel aan!

Datum: Donderdag 10 oktober
Tijdstip: 18:00–21:30
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam
Lokaal: OZW-601A (Inholland gebouw op campus Vrije Universiteit)
Voertaal: Nederlands
Aanmelden via: www.svanatolia.nl/dialoogavond


Geplaatst

in

door

Tags: