Dialoogavond Moraliteit

moraliteit-flyerIs ons moreel besef veranderd door de jaren heen? Hoe denken studenten met een multiculturele achtergrond over de normen en waarden van de huidige samenleving? Botsen deze meningen met het Nederlandse moraal? Houd jij van discussiëren en sta je open voor andere meningen?
Kom dan ook naar onze dialoogavond op dinsdag 4 december en hopelijk komen we samen tot nieuwe inzichten! Meld je nu aan via www.svanatolia.nl/dialoog

Om te beginnen een introductie: wat is nou moraal?

Moreel besef is iets wat zowel vanuit individueel als collectief standpunt belicht kan worden. De verschillen van normen en waarden in bepaalde landen zijn groots en hangen af van verschillende factoren, waaronder geloof en cultuur. Studenten met een multiculturele achtergrond groeien op in een samenleving waarin ze moeten schakelen tussen twee culturen en dit kan soms conflicten opleveren. Zo staan niet-westerse culturen bekend om hun collectivistische cultuur waarbij eer en geloof centraal staan en aan de andere kant van het spectrum staat de Nederlandse cultuur: een individualistische cultuur. Dit kan dilemma’s opleveren in het dagelijks leven. Hoe gaan studenten met een migratieachtergrond daarmee om? Passen wij ons steeds meer aan aan de individualistische kant of heerst er juist een terugkeer naar het collectivisme en in hoeverre is dit een juiste beweging?

Wij, als studentenvereniging Anatolia, zijn benieuwd naar de meningen onder studenten en willen daarom met elkaar in dialoog.
Dit dialoog zal gemodereerd worden door Cemil Yilmaz. Cemil Yilmaz is sociaal-psycholoog en ondernemer, mede-oprichter van netwerkorganisatie Agora en lijsttrekker van NIDA in Den Haag.

Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan via www.svanatolia.nl/dialoog

Datum: dinsdag 4 december
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, WN-P647


Geplaatst

in

door

Tags: