Dialoogavond Alevitisme Soennisme

dialoogavond1 flyerAnatolians! Op woensdag 18 november zal SV Anatolia starten met een reeks dialoogavonden onder de naam ‘Anatolia Salon’. Met Anatolia Salon trachten wij controversiële en taboe onderwerpen bespreekbaar te maken. Tijdens onze eerste dialoogavond zullen we het onderwerp alevitisme en soennisme behandelen.

Wil je ook de dialoog aangaan over dit onderwerp, meld je dan nu aan via:svanatolia.nl/salon
Er bestaat veel verscheidenheid in onze maatschappij waarover gepraat moet worden. We hebben vaak met veranderingen te maken, zonder hier echt stil bij te staan. Zou het niet mooi zijn als we de gelegenheid krijgen om samen de dialoog aan te gaan over onderwerpen die zich afspelen in de maatschappij? SV Anatolia vindt van wel! Om deze reden organiseren we een reeks dialoogavonden onder de naam ‘Anatolia Salon’. Met Anatolia Salon trachten wij controversiële en taboe onderwerpen bespreekbaar te maken.

Waar komt ‘Salon’ vandaan?
In de 18e eeuw kwamen filosofen bij elkaar in een salon om het te hebben over de veranderingen binnen de samenleving. Het woord ‘salon’ dat oorspronkelijk Frans is, heeft ook een plek in de Turkse taal gekregen. Een ‘Salon’ is de mooiste kamer in het huis waar men gasten ontvangt. Wees onze gast op deze dialoogavond en praat mee!

Onze eerste dialoogavond zal gaan over het alevitisme en het soennisme. Dit is een onderwerp dat erg speelt binnen de Turkse samenleving. Tussen beide groepen bestaan er veel vooroordelen. Anatolia Salon streeft hier een einde aan te brengen. Tijdens deze avond zullen we in kringen – aan de hand van stellingen – bespreken hoe men deze stromingen binnen de Islam beleeft. Vervolgens zal er een presentatie gegeven worden waarbij de oorzaken van de verschillen besproken worden. Het is uiteraard ook mogelijk om vragen te stellen aan Haydar Yıldırım (een dede) en dr. Arslan Karagül (een universitair docent Islamitische Geestelijke Verzorging en Pedagogiek en voormalig imam).

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je de dialoog aangaan met moslims van de andere stroming? Meld je dan nu aan vóór 18 november voor een plek in onze salon.

Datum: woensdag 18 november
Tijd: 18.30 – 21.15
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, lokaal HG 06A32
Aanmelden op: www.svanatolia.nl/salon


Geplaatst

in

door

Tags: