Uitslag vragenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022 - SV Anatolia
7800
post-template-default,single,single-post,postid-7800,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Uitslag vragenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

SV Anatolia is benieuwd naar jouw mening over de gemeenteraadsverkiezingen die er aan komen op 14,15,16 maart dit jaar! Daarom hebben we een korte (anonieme) vragenlijst gedeeld over de verkiezingen en zullen we de belangrijkste uitkomsten hieronder delen.

Van alle respondenten was 52% WO-student, 31% HBO-student , 10% is geen student meer en 5% MBO-student. Verder komen de respondenten uit verschillende gemeentes maar het merendeel komt uit Amsterdam.

Op de vraag of ze gaan stemmen met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen heeft 84% aangegeven wel te gaan stemmen.

De partijen waar ze dan op gaan stemmen zijn divers maar de top 5 partijen zijn:

  1. Denk en PvdA
  2. Bij1 en FvD
  3. VVD

Verder gaf 47% aan te stemmen op dezelfde partij met de landelijke verkiezingen als met de gemeenteraadsverkiezingen, 36% gaf aan dat dit niet het geval is en 15% heeft de vorige landelijke verkiezingen niet gestemd.

De top 5 thema’s die de respondenten belangrijk vinden zijn:

  1. Woningen
  2. Onderwijs
  3. Werkgelegenheid
  4. Zorg
  5. Natuur/asielzoekersbeleid/veiligheid

Tot slot vind meer dan de helft (52%) dat er door de overheid meer aandacht besteedt moet worden aan de gemeenteraadsverkiezingen. 35% gaf aan dat het misschien moet, en 11% vond dat het niet nodig is.

We willen de respondenten bedanken voor hun input en tijd!