Arabische Kalligrafie Workshop - SV Anatolia
post-template-default,single,single-post,postid-4715,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Arabische Kalligrafie Workshop

Wil jij je laten inspireren door de eeuwenoude kunstvorm kalligrafie en zou je willen leren om deze kunst zelf te beoefenen? Dan is dit je kans! SV Anatolia organiseert op donderdag 16 mei een kalligrafie workshop van 18:00-20:30 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Mis deze leerzame workshop niet en meld je snel aan via www.svanatolia.nl/kalligrafie

Islamitische kalligrafie, ook bekend als Arabische kalligrafie, is de kunstzinnige vervaardiging van handschrift in de islamitische cultuur. Deze kunstvorm is gebaseerd op het Arabisch schrift dat door moslims al lang werd gebruikt voor de notatie van hun diverse talen. Kalligrafie is ontwikkeld als een schriftvorm om God aan te duiden. Het was immers niet toegestaan om God beeldend weer te geven. Men had voor deze islamitische kunstvorm een bijzondere eerbied, omdat ze gezien werd als het belangrijkste middel voor de doorgifte van de Koran.

De workshop wordt verzorgd door Yunus Emre Karaer, ook wel bekend als The Inking Dervish. De workshop zal bestaan uit een deel achtergrondinformatie en een praktijkgedeelte waarbij een eigen werkje gemaakt zal worden.

Wil jij ook kennismaken met deze bijzondere kunstvorm? Meld je dan aan via www.svanatolia.nl/kalligrafie

Datum: Donderdag 16 mei 2019
Tijd: 18:00-20:30
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam (lokaal wordt nog bekendgemaakt)