Verslag Orta Asya - SV Anatolia
3992
post-template-default,single,single-post,postid-3992,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Verslag Orta Asya

OrtaAsyaVerslag
 

Op donderdag 8 februari 2018 hebben wij prof. dr. Ahmet Taşagıl als spreker mogen ontvangen. Op deze avond heeft de heer Taşagıl een bijzonder en interessante lezing gegeven over de geschiedenis van Centraal Azië, ook wel bekend als ‘’Orta Asya’’.
Prof. dr. Ahmet Taşagıl doceert al jarenlang aan de Universiteit Yeditepe te Istanbul. Zijn expertise op het gebied van Centraal Azië maakt hem een graag geziene gast en is daardoor vaak te gast bij tv-programma’s.

Op de avond van 8 februari 2018 hebben wij ongeveer 200 gasten mogen ontvangen. Tijdens het eerste deel heeft prof.dr. Ahmet Taşagıl zeer interessante onderwerpen behandeld, zoals: de immigratiestroom van Turken van het noorden van China richting Anatolië, de redenen van deze immigratie en hoe wij stappen van onze voorvaderen kunnen volgen. Na afloop van het eerste deel is er een pauze ingelast. Tijdens de pauze hebben onze gasten heerlijke gerechten kunnen nuttigen van Meram. Tevens heeft prof.dr. Ahmet Taşagıl brandende vragen van onze gasten beantwoord en heeft hij boeken gesigneerd.

Het tweede deel van de avond ging over de onderzoeken en persoonlijke ervaringen van prof.dr. Ahmet Taşagıl in Centraal Azië. Daarnaast vertelde hij ook de gemeenschappelijke kenmerken tussen de Turken in Turkije en de Turken in Centraal Azië. De avond hebben wij afgesloten met de laatste vragen die men wilde stellen en er was de gelegenheid om op de foto te gaan met prof.dr. Ahmet Taşagıl. Conclusie: het was een geslaagde avond en iedereen is met een voldaan gevoel naar huis gegaan!