Verslag: Frida Kahlo

18195482_1304519926298128_2042813479_o

In het kader van internationale vrouwendag organiseerde SV Anatolia op 8 maart 2017 een avond die in het teken stond van Frida Kahlo. De wereldwijd beroemde kunstenares staat vandaag de dag symbool voor het feminisme: ze verzette zich destijds tegen de standaarden die opgelegd werden door de samenleving. Een mooie reden om ons dus te verdiepen in haar leven en haar kunstwerken!

Na de inloop waar iedereen een smakelijk drankje en hapje kon nemen, gingen wij van start met een presentatie over het leven van Frida, verzorgd door de leden van onze academische commissie. Hier hebben wij gehoord over het roerige en opvallende leven van Frida: een ernstig ongeluk, vele operaties en verschillende affaires. Desondanks heeft ze zich weten te ontplooien tot een talentvolle kunstenares en is ze nooit opgehouden met schilderen. We hebben gezien dat de vele zelfportretten die ze heeft geschilderd, te vertalen zijn naar verschillende gebeurtenissen in haar leven. Tevens is de ontwikkeling van haar schilderkunst en –stijl besproken.

Na deze leerzame presentatie is de zaal opgedeeld in groepjes. In elk groepje nam ook een lid van de academische commissie plaats. Binnen de groepjes werden verschillende werken van Kahlo behandeld. Het was erg interessant om te zien hoe verschillende elementen op de kunstwerken toch anders geïnterpreteerd konden worden! Er was voldoende ruimte om onderling meningen te delen en nabeschouwingen te doen.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij onze leden flink aan de praat raakten met elkaar. We kunnen terugblikken op een leerzame en gezellige avond! Bekijk hier de foto’s van de avond.

Wil jij je ook verdiepen in een belangrijk persoon uit de geschiedenis? Of wil je graag aanwezig zijn bij één van onze andere
activiteiten? Meld je aan als lid via svanatolia.nl/lid-worden en haal meer uit jouw studententijd!