Verslag: Ask-i Muhabbet: Hz. Mevlânâ - SV Anatolia
3231
post-template-default,single,single-post,postid-3231,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Verslag: Ask-i Muhabbet: Hz. Mevlânâ

18195528_1304511969632257_1601559270_oVrijdag 20 Januari hadden wij als SV Anatolia de eer om de 22e generatie kleinkind, Esin Çelebi Bayru, van Mevlânâ te ontvangen. Zij kwam om te vertellen over het leven van Mevlânâ (Rumi). Het was een avond waarbij ze vertelde hoe het leven van Mevlânâ eruit zag, wat hij heeft gedaan en hoe hij de Islam op eigen wijze heeft kunnen verspreiden.

De avond begon met de introductie van wie Mevlânâ is, hoe hij kennis heeft gemaakt met de islam en wat voor invloed dit had op zijn leven. Esin Çelebi Bayru heeft ook toegelicht wat de inspiratie van Mevlânâ was om de Masnavi (de masnavi is naast de Quran een van de belangrijkste geschriften binnen de Islam) te schrijven.

Tijdens de avond werden de finesses van de derwisjen aangeduid en toegelicht. Veel onderwerpen werden duidelijk verwoord en de vragen hierover werden naderhand gesteld en beantwoord. Tijdens de lezing zijn de onderwerpen ook verbeeld met beeldmateriaal wat grote invloed had op het begrijpen van de gebeurtenissen en zaken rondom de uitleg.

Na de lezing was er tijd beschikbaar om een persoonlijke vraag aan Esin Çelebi Bayru te stellen, een handtekening te vragen en op de foto te gaan. Hiernaast was ook een boekenverkoop aanwezig waar de aanwezigen een boek konden kopen en laten signeren.

Het was een zeer interessante en leerzame avond. We bedanken Esin Çelebi Bayru nogmaals voor haar komst vanuit Turkije. We mogen zeggen dat de aanwezigen een nieuw of breder beeld hebben over de Islam. Ook bedanken we allen aanwezigen voor hun komst en hopen hun bij de volgende lezing te zien. Om de foto’s van de avond te zien klik hier.

Wil jij je ook meer verdiepen in diverse academische onderwerpen? Word nu lid van SV Anatolia via svanatolia.nl/lid-worden!
Haal meer jouw uit studententijd!