Verslag Lezing Turkije: Op weg naar de verkiezingen - SV Anatolia
post-template-default,single,single-post,postid-2100,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Verslag Lezing Turkije: Op weg naar de verkiezingen

Turkije: op weg naar verkiezingen

De uitslagen van de vervroegde Turkse Parlementaire verkiezingen van 1 november zijn reeds bekend. Doordat geen coalitie gevormd kon worden met de uitslagen van 7 juni, was er voor 1 november een nieuwe verkiezing uitgeschreven. Dit bracht interessante vragen met zich mee voor mensen die de Turkse politiek op de voet volgen. Wat zal de situatie in Turkije zijn als er weer geen coalitie gevormd kan worden?  Wat zijn de veranderingen binnen de huidige politieke partijen tussen beide verkiezingen in? Daarnaast wekte de nieuwe verkiezing tevens interesse bij mensen die de Turkse politiek niet op de voet volgen. Waar staan de huidige partijen eigenlijk voor? Wat is hun geschiedenis? Hierdoor achtten wij, studentenvereniging Anatolia, ons genoodzaakt onze studenten van dienst te zijn door een lezing over de Turkse verkiezingen te organiseren.

Op vrijdag 23 oktober hadden wij het genoegen om prof. dr. Dries Lesage te verwelkomen voor onze lezing. Prof. Dr. Lesage begon zijn lezing met de geschiedenis van Turkije en gaf ons informatie over de huidige politieke partijen in Turkije. Verder vertelde hij ons hoe Turkije zowel maatschappelijk als  politiek is gekomen naar waar het nu staat en wat van invloed is geweest in deze periode.

In het vervolg van de avond werden de politieke partijen uitgebreid besproken. Prof. dr. Dries Lesage slaagde erin om op een objectieve wijze te vertellen waar elke partij voor staat en welke voor- en nadelen deze bezitten. Ook vertelde hij de belangrijkste standpunten en hoe de partijen tegenover elkaar staan.

Met deze lezing hebben wij getracht de aanwezigen verheldering te geven over de huidige politieke partijen in Turkije. Omdat wij natuurlijk ook geïnteresseerd waren naar de mening van onze leden, hebben wij tevens een enquête gehouden (klik hier voor de resultaten).