Verslag Vrijheid en Democratie in het Nieuwe Turkije - SV Anatolia
985
post-template-default,single,single-post,postid-985,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Verslag Vrijheid en Democratie in het Nieuwe Turkije

collage_vrijheid_en_democratie_in_het_nieuwe_turkije

Op dinsdag 16 september 2014 hebben wij Marc Guillet mogen ontvangen voor een lezing. Marc is sinds 2006 woonachtig in Istanbul, waar hij tevens werkt als onafhankelijke (Turkije) correspondent.

De heer Guillet vertelde over vrijheid en democratie in Turkije, dit was ook de titel van de lezing. Hij begon de avond met een introductie over zichzelf en ging vervolgens verder met het eerste deel van de lezing; hier ging het met name over de geschiedenis van de Turkse democratie en de staatsgrepen die hebben plaatsgevonden. De heer Guillet sloot het eerste deel van de lezing af met zijn visie over de huidige regerende partij in Turkije: de AK Partij.
Na de pauze vervolgde de heer Guillet zijn lezing met de kenmerken van liberale democratie en in hoeverre deze van toepassing zijn in het huidige politieke klimaat in Turkije. De lezing werd afgesloten met een aantal korte termijn vooruitzichten en een aantal conclusies die de heer Guillet aan de hand van zijn informatie trekt.

Al met al was het een interessante en een zeer informatieve lezing. We willen de heer Guillet bedankt voor het geven van deze lezing.

De foto’s die tijdens de activiteit zijn gemaakt zijn in onze fotoalbum te vinden.