Diversiteitsstudiereis - SV Anatolia
673
post-template-default,single,single-post,postid-673,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline

Diversiteitsstudiereis

studiereis_is_palVoor de vierde keer organiseert Dialoog@VU eind februari/begin maart 2014 een diversiteitsstudiereis naar Israël en de Palestijnse gebieden.

Thematiek dit jaar is ‘The University as a Change Agent’, met als subthema’s ‘Transformation of identities’, ‘The Societal Role of the University’ en ‘Universities and Politics’. De thema’s bouwen voort op de diversity seminar rond Israel en de Palestijnse gebieden die gehouden is op 28 oktober 2013, zie ook het interview met de Israelische en Palestijnse ambassadeur in Ad Valvas.

Tijdens de reis bezoeken we Israëlische universiteiten (o.a. Bar Ilan, Hebrew University en Haifa University) en Palestijnse Hoger Onderwijsinstellingen (o.a. Bethlehem University, Al Quds, Hebron University en Birzeit). Gesprekken met studenten over de thema’s staan centraal bij die bezoeken. Daarnaast zijn in het programma ontmoetingen met inwoners van een Palestijns dorpje in de Zuidelijke Hebron heuvels, een excursie in het oude centrum van Hebron, een middag in een Joodse nederzatting, een bezoek aan een Holocaust museum en andere relevante bestemmingen opgenomen. De reis is niet bedoeld om toeristische attracties aan te doen.

Er zullen in totaal 18 studenten worden geselecteerd om mee te gaan. Er is een verplichte literatuurlijst waarop kandidaten tijdens een persoonlijk interview zullen worden ondervraagd. Daarnaast wordt een curriculum en een motivatiebrief gevraagd.
Ook is er een aantal informatiebijeenkomsten waaraan deelname voor kandidaten voor de studiereis verplicht zijn.

Op 18 november 2013, van 16.00 – 18.30 uur vindt de eerste informatie bijeenkomst plaats, er zal met name worden stilgestaan bij de dagelijkse realiteit in Israël en de Palestijnse gebieden. Twee kenners geven een inleiding, en er zal een documentaire worden vertoond.
Op maandag 2 december de tweede bijeenkomst met een historische beschouwing en de vertoning van een recente documentaire van Esther Hertog (‘Soldiers on the Roof’).

De deadline voor de motivatiebrief is 10 december. De gesprekken zullen plaatsvinden in de tweede en derde week van januari. Kort daaropvolgend zal de selectie definitief worden gemaakt.

Informatie over de studiereis kan verkregen worden via studytripdiversity@gmail.com