Bezoek aan Zorgcentrum De Boeg - SV Anatolia
431
post-template-default,single,single-post,postid-431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,no_animation_on_touch

Bezoek aan Zorgcentrum De Boeg

IMG_5204

Op maandag 13 Mei heeft SV Anatolia ter ere van Moederdag een bezoek gebracht aan de bewoners van woon- en zorgcentrum de Boeg in Amsterdam-west. We hebben de bewoners verrast met een bloemetje en zijn even blijven hangen om een gesprekje te voeren. Zelf zijn we aangenaam verrast door het warme welkom dat we hebben gehad van deze mensen, al was onze komst voor hun niet van tevoren bekend.

 

IMG_5224

We hebben allemaal kennis mogen maken met veel interessante, wijze mensen met zeer uiteenlopende verhalen en ervaringen. Deze mensen hebben ontzettend veel te vertellen en vooral een grote behoefte aan iemand die oprecht naar hun verhalen en wijsheden luistert. Wat wij als jongeren vaak vergeten is dat het voor ons ook belangrijk is om naar deze mensen te luisteren, omdat zij ons veel zouden kunnen leren.

 

Behalve leerzame verhalen en wijsheden waren de mensen ook erg gezellig. Sommigen onder ons hebben zelfs mogen genieten van liedjes uit de jeugd van de bewoners. Al met al was het een mooi bezoek en kunnen we allemaal zeggen dat we het zorgcentrum met een voldaan gevoel hebben verlaten. Het is iedereen aan te raden om bij ons volgende bezoek gezellig met ons mee te gaan en deze mensen te verblijden met je aanwezigheid 🙂

Klik hier om het verslag van ons nieuwe PR-commissielid Osman ay hierover te lezen.

Bij deze ook het verhaal ons nieuwe PR-commissielid Osman Ay:

Op maandag 13 Mei hebben we In het kader van Moederdag het genoegen gehad om Zorgbelang Nederland: Woon- en zorgcentrum De Boeg te mogen bezoeken. Erg leuk initiatief vanuit SV Anatolia dat zeer hartelijk werd ontvangen door de bejaarden die er wonen. Dit was mijn eerste activiteit waar ik als nieuw bestuurslid aan heb mogen deelnemen en moet zeggen dat ik verrast was hoe vriendelijk de bejaarden ons met open armen hebben ontvangen. Mijn verwachting was dat de mensen wat terughoudend en gespannen zouden zijn omdat we zonder hun medeweten langs waren gekomen. Dit bleek achteraf totaal niet het geval, we hadden rozen meegenomen die een mooie gelegenheid boden om een gesprekje aan te gaan.

Eenmaal begonnen met een gezellige babbel merkte ik eigenlijk hoezeer deze mensen de behoefte hebben aan een luisterend oor en voornamelijk iemand die oprecht naar ze luistert. Na ons bezoek gaf me dit een voldaan gevoel en ben blij dat SV Anatolia het initiatief heeft genomen om zo’n bezoek te organiseren. Volgend jaar met Moederdag lijkt me het bezoeken van Turkse zorg instellingen in Nederland een mooi vervolg op ons bezoek van 13 Mei.